Paremman elämän puolesta - Humanan yhteistyö Skholen kanssa laajenee lastensuojeluun

Skholen ja Humanan yhteistyö paremman suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon puolesta jatkuu ja laajenee lastensuojelupalveluun. Humanan Lastensuojelupalveluiden kehitysjohtaja Harri Hyvärisen mukaan nyt tehty päätös kolmen vuoden jatkosopimuksesta Skholen kanssa on iso satsaus.


Humanan lastensuojelupalvelu keskittyy erityislaitos-, peruslaitos-, vastaanotto-, palveluiden tuottamiseen. Avopalveluissa tuotetaan sosiaalihuoltolain mukaisia palveluita perheille, lastensuojelun avohuollon asiakkaille.  Humanan lastensuojelupalveluiden kehitysjohtaja Harri Hyvärinen odottaa yhteistyötä Skholen kanssa hyvillä mielin. Humana tekee sosiaalialan työtä, mutta lastensuojelun kentälle tarvitaan myös terveydenhuollon ammattiosaamista. Lastensuojelupalvelun asiakkaita Humanalle saapuu ympäri Suomea, ja jokaisella asiakkaalla on oma tarinansa.

Skhole tuo mukanaan Humanalle laajasti tarvittua terveydenhuollon osaamista ja ymmärrystä lastensuojelupalveluihin

”Lastensuojelupalveluissa on kasvavissa määrin tarvetta mielenterveyspalveluille. Skhole tuo mukanaan Humanalle laajasti tarvittua terveydenhuollon osaamista ja ymmärrystä, joka on tärkeää lastensuojelupalveluissa. Se on suurimpia syitä sille, miksi päädyimme tekemään sopimuksen Skholen kanssa,” Hyvärinen kertoo.

Harri Hyvärinen, kehitysjohtaja, Humana (lastensuojelupalvelut)

Päämääränä on olla yhtenäinen, mutta paikallisesti valtakunnallinen

Humanan tavoitteena on kasvaa, sekä luoda kattava ja laaja palveluverkosto, jossa erilliset yksiköt saataisiin yhteisesti Humanan oman sateenvarjon alle. Humanalla on yli 70 lastensuojeluyksikköä Suomessa Torniosta pääkaupunkiseudulle. Yhtenäinen koulutusmateriaali menee hyvin yhteen strategisen tavoitteen kanssa, jossa päämääränä on olla yhtenäinen, mutta paikallisesti valtakunnallinen palveluntuottaja.

”Humana ja Skhole taipuvat yhdessä niihin palvelutarpeisiin, joita Humanalla on. Voimme käyttää Skholen palveluita omien kehittämispalveluidemme kehittämiseen. Skhole on vaivaton, yksinkertainen ja erityisesti helppokäyttöinen, joka on positiivinen asia työntekijöidemme kannalta.” – Harri Hyvärinen, kehitysjohtaja, Humana (lastensuojelupalvelut)

Aiempi yhteistyö Skholen kanssa on Hyvärisen mukaan sujunut vaivattomasti. Nyt tehty kolmen vuoden lastensuojelupalveluiden sopimus Skholen kanssa on Humanalle suuri satsaus. Skholen laaja tarjonta oli yksi avainsyistä sille, miksi Humanan ja Skholen yhteistyötä päätettiin laajentaa nimenomaan lastensuojelupalveluihin. Yhden paketin sijaan Skhole tarjoaa joustavasti kaikki sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville tarkoitetut oppimateriaalit yhdessä paketissa.

”Skholen palveluiden avulla työntekijämme, jotka tekevät kaksivuorotyötä, voivat opiskella verkossa itselleen sopivalla aikataululla ammatillisesti tärkeitä kursseja,” Hyvärinen kertoo.

”Odotamme innolla Humanassa, mitä yhteistyömme tuo tullessaan, ja mitä se mahdollistaa nimenomaan työntekijöiden ammatilliselle kehittymiselle lastensuojelupalvelussamme.” – Harri Hyvärinen, kehitysjohtaja, Humana

Ruotsalaislähtöisellä Humanalla on toimipisteitä ympäri Suomea. Humanassa työskentelee noin 3 000 työntekijää noin 4 500:n asiakkaan kanssa. Asumis-, avo- ja lastensuojelupalveluita tarjoava Humana on jo aiemmin käyttänyt Skholen palveluita osana ammattihenkilöstönsä kouluttamista asumis- ja vanhustenhoitopalveluissa.

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.