Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perusteet on uudistettu

Skhole tarjoaa tutkintouudistuksen mukaisen lääkehoidon koulutuksen

Opetushallitus ilmoitti, että 1.8.2024 otetaan käyttöön uudistetut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perusteet. Uudistuksessa mukana on lisäksi jo aiemmin käyttöön otettu yhtenäinen arviointikriteeristö. 

Uudistetussa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perusteissa on nyt mukana myös yhtenäiset lääkehoidon osaamisvaatimukset.

Vastaamme lähihoitajien lääkehoidon koulutustarpeeseen

Skhole tarjoaa työelämässä lakisääteiset lääkehoidon koulutukset myös toisen asteen oppilaitosten käyttöön kätevästi verkossa. Skhole tukee siis perustutkinnon uudistusta tarjoamalla sosiaali- ja terveysministeriön Turvallinen lääkehoito -ohjeistuksen mukaiset lääkehoidon opiskelumateriaalit sekä teoriakokeet.

Materiaalit kehitetään yhteistyössä oppilaitosten kanssa

Uusi lääkehoidon kokonaisuus toteutetaan yhteistyössä oppilaitosten ja opettajien kanssa. Tammikuun loppupuolella 2024 Skholen Lauri ja Johanna tapasivat Kainuun ammattiopiston opettajan Petteri Näsäsen. “Kokoonnuimme yhteen toisen asteen lääkehoidon koulutuksen tiimoilta. Ennen palaveria olimme Kainuun ammattiopiston tiimin kanssa purkaneet tutkintouudistusta ja tätä lääkehoidon osaa palasiksi. Olimme miettineet millaista sisältöä lääkehoidon kurssiin haluamme ja annoimme sitä kautta Skholelle niin sanotusti reunaehdot kurssin toteutukselle”, Näsänen kertoo.

Tapaamisen ja toiveiden pohjalta Skhole lähti rakentamaan uusia lääkehoidon kursseja, jotka vastaavat tutkintouudistusta. “Tämä helpottaa meidän työtämme suunnattomasti - varsinkin, jos kurssi onnistuu. Onnistumisen mittari meille on opiskelijoiden palaute. Jos opiskelijoiden mielestä verkkokurssi on mielenkiintoinen sekä mukava niin sitten olemme onnistuneet ja erittäin iloisia. Oma työmme on myös silloin helpottunut huomattavasti.

Odotan innolla, miten Johanna Skholelta onnistuu kurssin rakentamisessa ja millainen kurssi saadaan aikaan. Haluamme nähdä ensimmäisen version kurssista, jotta pääsemme kehittämään sitä nyt kevään aikana”, Näsänen iloitsee.

Skhole tarjoaa tarvittavat teoriakurssit ja kokeet

Me haluamme tehdä uudistuksen teidän oppilaitoksellenne helpoksi. Me olemme oppilaitosten tukena ja tarjoamme kaiken tarvittavan materiaalin lääkehoidon uudistuksen tueksi. Ole siis huoletta ja käänny meidän puoleemme!


Lisätietoja aiheesta antaa:

Lauri Selenius
Customer Success Manager
lauri.selenius@skhole.fi
+358 45 11 36763

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.