Voihan kansa ja kansantaudit!

Skholen mielenkiintoisella Kansantaudit kurssilla käsitellään: sydän- ja verisuonisairaudet, syöpä, muistisairaudet sekä allergiat, astma ja diabetes. Niillä on aikamoinen merkitys meille kaikille. Sairauksien hoitoon palaa rahaa ja vaatii paljon terveydenhuollon kantokyvyltä.

Hyvät ja huonot uutiset kansantaudeista

Kansantaudit vaikuttavat työkykyyn ja vievät työkykyisiä eläkkeelle. Niillä on myös synkkä, lohduton ja korvaamaton puolensa. Kansansairaudet ovat yleisiä kuolleisuuden aiheuttajia.

Hyvä uutinen on, että tautien ja tapaturmien aiheuttama kuolleisuus on vähentynyt viime vuosikymmeninä. Siitä syystä esimerkiksi keskimääräinen elinikä on pidentynyt. Ihmiset elävät pidempään ja voivat ikääntyneenäkin aiempaa paremmin.

Voihan-kansa-ja-kansantaudit--1

Kansansairauksien riskitekijät eivät juuri yllätä

Hyvä uutinen on sekin, että jokainen voi vaikuttaa kansansairauksien yleisyyteen. Riskitekijöitä ovat tuiki tavalliset asiat eli epäterveellinen ruokavalio, vähäinen liikunta ja lihavuus. Lisäksi liiallisella alkoholinkäytöllä ja tupakoinnilla on merkitystä.

Skholen Kansantaudit kurssilla esitetään mielenkiintoinen huomio. Liikunta suojaa lähes kaikilta kansantaudeilta. Sen sijaan esimerkiksi tupakointi lisää riskiä sairastua moneen sairauteen. Niitä ovat muun muassa sydän- ja verisuonisairaudet, krooniset keuhkosairaudet, muistisairaudet ja lukuisat syövät.

Osallistu kansantaloustalkoisiin jo tänään

Suuri osa työikäisten kroonisista sairauksista voidaan ehkäistä. Itse asiassa jokainen voi iästä, ajasta ja paikasta huolimatta aloittaa omalta osaltaan kansantaloustalkoot! Riskitekijöihin on jokaisen helppo vaikuttaa pienillä arkisilla muutoksilla.

Mitä sitten kannattaa tehdä? Tärkeimmät keinot eivät juuri yllätä. Ne ovat monipuolinen liikunta, terveellinen ruokavalio ja painonhallinta. Myös tupakoinnin ja liiallisen alkoholin käytön vähentäminen tai välttäminen ovat tarpeen.

Jokainen kansansairauksia vähentävä terveysteko alkaa henkilökohtaisesta terveyspäätöksestä. Mistä päätöksestä voisit aloittaa jo tänään?

opiskele koko Kansasairaus kurssi maksutta! Ota käyttöön Skholen ilmaiset kokeilutunnukset kahdeksi viikoksi.

Lue myös: Skholesta inspiroitunut tuttu koulutuspäällikkö.

Jan Holmberg on terveysalan monitoimimies. Hän toimii kouluttajana, tietokirjailijana ja on koulutukseltaan sairaanhoitaja (ylempi AMK) ja ammatillinen opettaja. Janilta sujuu somemanagerointi, oppimateriaalien tekeminen ja bloggaaminen yhtä hyvin kuin kansainvälisissä hankkeissa luoviminen. Hän on koukuttava kirjoittaja, jonka mottoja ovat rohkeus, kehittäminen ja tulevaisuuteen katsominen. Vapaa-ajalla hän lukee, kuuntelee ja pyrkii keskittymään tärkeisiin hetkiin ja ihmisiin elämässään.

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.