Tarvitsetko harjoitusta lääkelaskuihin? Meiltä eivät laskut lopu kesken!

Lääkehoito on keskeinen – jopa kriittinen – osa hoitotyötä. Työnantaja on vastuussa potilasturvallisuudesta, mutta on tärkeää muistaa, että terveydenhuollon ammattihenkilö, esimerkiksi sairaanhoitaja tai lähihoitaja, on itse vastuussa omasta työskentelystään ja osaamisestaan.

laurynas-mereckas-1TL8AoEDj_c-unsplash--1-

Lääkehoidon osaamisen kivijalka on lääkelaskujen hallitseminen, mikä edellyttää vankkaa lääkehoidon matematiikan hallitsemista. Suuri osa terveysalan opiskelijoista ja alan ammattilaisista kokee juuri tämän taidon puutteellisina.

Se on huomattu myös Skholella: Skholen Lääkelaskenta-verkkokurssilla olevaa itseopiskelutestiä tehdään verkossa yli tuhat kertaa kuukaudessa, yli 15 000 kertaa vuodessa, ja jo tähän mennessä tämän vuoden testisaldo lähentelee kymmentä tuhatta.

– Kiihtyvä suoritustahti saattaa johtua siitä, että me Skholessa olemme luoneet uuden tavan laatia lääkelaskutehtäviä vastaamaan jatkuvasti kasvavaan tarpeeseen, tuotantokoordinaattori Johanna Honkela selvittää.

Miten voisit kehittää ja ylläpitää lääkelaskuosaamistasi?

Lääkelaskuosaamista voi vahvistaa ennen kaikkea harjoittelemalla, harjoittelemalla ja harjoittelemalla. Laskemalla, laskemalla ja laskemalla. Toistot lisäävät tutkitusti ymmärrystä ja harjaannuttavat laskutekniikoiden rutiininomaista käyttöä käytännön hoitotyössä.

Skholen uusitulla Lääkelaskenta-verkkokurssilla eivät laskut lopu kesken: olemme laatineet huomattavan määrän lisäkysymyksiä ”kaavaeditorin” avulla. Kysymysten määrä lääkelaskennan itseopiskelutestissä ja kokeessa on siis moninkertaistunut ja kasvaa edelleen.

– Laskut siis tehdään yhdellä tai useammalla vaihtuvalla muuttujalla, mikä on kasvattanut kysymyspankissa olevien kysymysten määrää hurjasti! Honkela iloitsee.

– Tämä tuo laskemiseen tietynlaista pelillisyyttä, kun suorittaja voi toistaa tekemisensä ja haastaa itsensä parempiin tuloksiin!

Lääkelaskenta-verkkokurssilla käydään läpi erilaiset laskutavat, annostukset, pitoisuudet ja yksiköt – kaikki se, mitä lääkkeitä annostelevan ammattilaisen tulee tietää turvallisesta lääkehoidosta. Verkkokurssi on suunnattu kaikille lääkehuoltoa työssään toteuttaville ammattilaisille.

Klikkaa mukaan kurssille tästä! Jos sinulla ei vielä ole Skholen tunnuksia, voit tilata kokeilutunnukset tästä.

Tutustu myös Lääkeluvat helposti -palveluun!

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.