Lääkelupien suorittaminen voi olla helppoa ja nopeaa

Lääkkeiden parissa työskentelevien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten on suoritettava lääkeluvat säännöllisin väliajoin, yleensä 3–5 vuoden välein, voidakseen toteuttaa turvallista ja lakisääteisen velvoitteen mukaista lääkehoitoa. Työnantajan vastuulla on huolehtia siitä, että työntekijöillä on tarvittava osaaminen ja kirjalliset luvat lääkehoidon toteuttamista varten.

Skhole tarjoaa lakisääteisten lääkelupien suorittamiseen helpon ja kustannustehokkaan tavan, joka mahdollistaa henkilöstölle vapaan pääsyn lääkehoidon koulutusmateriaaleihin, tenttien suorittamisen sekä automaattisen raportoinnin. Tutustu palveluun tarkemmin tässä kirjoituksessa tai siirry tilaamaan organisaatiollesi ilmaiset tunnukset lääkehoidon kursseille!

Hoitaja pitää käsissään lääkepakkauksia.

Digitaalinen oppimisympäristö mahdollistaa lääkehoidon osaamisen varmistamisen täysin sähköisesti

Lääkeluvat ovat organisaatio- ja yksikkökohtaiset eli ne perustuvat aina toimintayksikön lääkehoitosuunnitelmaan. Näin ollen kokonaisuus lääkelupien osalta voi vaihdella yksiköiden välillä: esimerkiksi lastensuojelussa työskentelevältä sosiaalialan ammattilaiselta vaaditaan yleensä suppeampi näyttö lääkelupien suorittamista varten kuin vaikkapa ikäihmisiä hoitavan sairaanhoitajan kohdalla. Mitä laajemmin työssään lääkehoitoa toteuttaa, sitä laajempi kokonaisuus on. Kaikki riippuu hoitajan koulutuksesta, työtehtävistä ja kyseessä olevan yksikön käytännöistä.

Etenkin keikkatyötä tekevien hoitajien kohdalla voi tulla vastaan tilanne, että omat lääkeluvat ovat voimassa ainoastaan tietyssä yksikössä ja toiseen yksikköön siirtyessä luvat tulisi suorittaa uudelleen. Tähän käytäntöön löytyy toki isoja organisaatiokohtaisia eroja, sillä osa organisaatioista hyväksyy myös toisessa toimintayksikössä suoritetut luvat. Mikäli toisesta yksiköstä hankittu suoritustodistus ei kelpaa, on Skholen kautta mahdollista osoittaa lääkehoidon osaaminen nopeallakin aikataululla.

Skholen palvelussa esihenkilö voi aktivoida kokeen suoritettavaksi heti kun työntekijä on valmis tentin tekemään, ja hyväksytystä suorituksesta myönnetty suoritustodistus on saman tien ladattavissa automaattisesti palvelusta. Uusimpana työkaluna palvelussa on sähköinen allekirjoitus, jolloin teoriakokeiden kuittaaminen ja näyttöjen vastaanottaminen hoituu sujuvasti ilman, että lääkeluvat myöntävän lääkärin tarvitsee fyysisesti tulla allekirjoittamaan todistuksia. Näin lääkelupien suorittaminen hoituu sujuvasti ja nopeasti jos organisaatiolla on Skhole käytössä.

Sähköinen allekirjoitus lanseerataan virallisesti vasta syksyllä, mutta halukkaille kyseinen ominaisuus voidaan lisätä palveluun saman tien. Olethan yhteydessä mikäli haluat sähköisen allekirjoituksen jo nyt käyttöösi!

Kustannustehokasta koulutusta ja automaattista raportointia

Lääkehoidot helposti -palvelu toimii käytännössä siten, että tilaamalla ilmaiset tunnukset palveluun henkilöstösi saa käyttöönsä vapaan pääsyn lääkehoidon koulutusmateriaaliin. Itseopiskelumateriaalit löytyvät video-, audio- ja tekstimuotoisina, ja niiden pariin voi syventyä missä vain verkkoyhteydellä toimivalla laitteella, kuten kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Tämä mahdollistaa esimerkiksi työmatkoihin kuluvan ajan hyötykäytön sekä materiaalin opiskelun oman elämän ja työn ehdoilla.

Varsinainen tentti on mahdollista suorittaa uudelleen ja Skhole veloittaa ainoastaan hyväksytysti suoritetusta tentistä suoritustodistuksen kustannuksen 59 € (alv 0 %). Lisäksi raportointi helpottuu, sillä kaikki koulutuksiin liittyvät pakolliset dokumentit ovat saatavilla yhdellä klikkauksella.

Skholen palvelu on mahdollista integroida HR-järjestelmiin, joka helpottaa seurantaa hyväksytyistä suorituksista. Tiedot suoritetuista kursseista ja tenteistä kulkeutuvat järjestelmään automaattisesti ja niitä voi tarkastella työntekijäkohtaisesti. Lisäksi Skholen koulutuskokonaisuus on mahdollista räätälöidä organisaation käytäntöjen mukaiseksi. Kaikissa toimintayksiköissä ei ole tarvetta niin laajalle kurssitarjonnalle lääkehoidon osalta, jolloin tiettyjä kursseja karsimalla voidaan luoda oppimisympäristöstä juuri omalle henkilöstölle sopiva paketti.

Tarjoa henkilöstölle huoleton ja joustava tapa lääkelupien suorittamiseen

Skholen kautta on mahdollista hankkia joko pelkkä lääkelupia koskeva koulutusmateriaali kokeiden kera tai halutessaan yritys voi ostaa käyttöönsä koko kurssikirjaston, johon kuuluu automaattisesti myös Lääkeluvat helposti -palvelu. Skholen kurssikirjastosta löytyy tällä hetkellä (8.6.2023) yhteensä 1783 hoitoalan luentoa ja 165 kurssia, jotka mahdollistavat henkilöstön täydennyskoulutukset helposti ja edullisesti verkossa. Kurssien määrä kasvaa viikottain, joten myös mahdollisuudet täydennyskoulutuksille kehittyvät koko ajan. Skhole myös toteuttaa aktiivisesti asiakkaiden toiveita kurssisisältöjen osalta, joten mikäli jokin sisältö puuttuu, jätäthän epäröimättä toiveesi meille!

Verkossa tapahtuvan koulutuksen ideana on vapauttaa aikaa ja tarjota sujuva tapa kehittää sekä ylläpitää osaamista. Skholen palvelu on saanut asiakkailta kovasti kiitosta sen helppokäyttöisyydestä. Kuka tahansa henkilöstöstä oppii navigoimaan kurssialustalla nopeasti. Skholelta saa myös tukihenkilön sekä maksuttoman koulutuksen käyttöönottoon.

Lääkelupien suorittaminen ei ole joka vuosi ajankohtaista, joten on täysin ymmärrettävää, mikäli kysyttävää ilmenee tai jokin asia palvelun käyttöön liittyen unohtuu ajan saatossa. Skhole tarjoaa aina henkilökohtaista tukea palvelun käyttöön missä vaiheessa tahansa ja haluamme auttaa organisaatioita huolehtimaan siitä, että lääkeluvat eivät aiheuta ylimääräistä stressiä henkilöstölle. Autamme hoitoalan organisaatioita varmistamaan, että ammattitaidon kehittäminen olisi kaikille osapuolille mahdollisimman tehokasta, mukavaa ja helppoa.

Helpota koulutussuunnitelmien tekoa ja varmista henkilöstön lääkehoidon osaaminen kustannustehokkaasti verkossa!

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.